Per Jameson
ordförande, politisk kommunikatör
JamesON AB, Byggnadsingenjör
Driver eget som frilansande projekt-ledare sedan 1996 med politisk påverkan och affärsutveckling. Sedan 2008 jobbat mer och mer med till-gänglighet. Har spelat rullstolsbasket i landslag och är specialintresserad av sportanläggningar. Favoritprojekt Stadium Basket-Arena där vi gjorde dörrarna och duscharna extra höga :-). Bor med sambo och barn i Getå, Kolmården. Är aktiv politiker i Region Östergötland, ledamot i fullmäktige, Regionstyrelse, vice ordf Ägarberedning.
Christel Dell’Aquila Garpeman
Vice ordförande
Skanska, Arkitekt
Nyfiken och ödmjuk Skåning som jobbat som arkitekt sedan 1999. Jag intresserade mig för tillgänglighetsfrågor utifrån ett designperspektiv. Att själv kunna veta vilka behov som styrde ett visst krav så att jag kunde blir bättre på att rita miljöer som fungerar för alla utan att det ser anpassat ut. På jobbet hade jag en fantastisk mentor som inspirerade mig till att ta steget att skriva provet och bli certifierad. När jag för några år sedan råkade ut för en ridolycka och insåg hur dåligt mitt eget hem och min arbetsplats fungerade, fick jag en djupare förståelse för de svårigheter man kan stöta på i samhället och kände att jag faktiskt i min roll som arkitekt har möjlighet att göra skillnad.
Linn Engman
kassör och medlemsansvarig
Archus, Byggnadsingejör
Arbetat som Byggnadsingenjör sedan 2010, TIL-cert sedan 2016 och nyligen omcertifierad. Arbetar på Archus som medverkande och handläggande projektör
utöver de TIL-projekt jag tar mig an. Både som projektör och TIL arbetar jag främst (men inte bara) med bostäder. Är stationerad på Västerås-kontoret i första hand.
Intresset för den fysiska tillgängligheten väcktes hos mig lite extra under åren jag studerade och samtidigt jobbade extra inom hemtjänst men också på boende för ungdomar med NPF-diagnoser, vilket senare gjorde att jag ställde in mig på att certifiera mig för att få jobba mera med dessa delar.
Utanför arbetet är mina intressen spretiga och varierande kreativa. Lyssnar på väldigt mycket böcker, stickar och virkar en del, syr när jag får lust. Min sambo och jag luftar oss gärna i något naturreservat på foto-utflykt med familj och vänner, eller cyklandes på någon landsväg. Om vintern tillåter tröttar jag gärna ut mig med skidåkning på längden eller utförs.
Karin Gärdenäs
Karla arkitekter AB, Arkitekt SAR/MSA/KKH
Certifierad sakkunnig i tillgänglighet sen 2010. Arbetar i eget bolag sedan 2014.
Stort intresse av trädgård, park o landskap. Kurser på Alnarp och SU har resulterat i ett litet köksbryggeri med egenodlad kulturhumle.
Monika Albertsson
Sweco, Arkitekt SAR/MSA
certifierad sakkunnig av tillgänglighet sen 2010.
Har haft utredningsuppdrag åt Boverket. Håller regelbundet utbildningar i tillgänglighet, bland annat för personer som vill certifiera sig. Bloggare på Sveriges Arkitekters hemsida och Samhällsbyggarbloggen om tillgänglighetsfrågor. Sitter i den SIS-kommitté som arbetar med förnyelsen av bostadsstandarden SS 91 42 21:2006 och SS 91 42 22:2006.
Isabel Huszar
Sweco, Arkitekt SAR/MSA
Utöver tillgänglighet och projektering kikar jag på hur man kan digitalisera tillgängligheten. Har intresserat mig för tillgänglighetsfrågor och delaktighetsfrågor länge och bland annat hjälpt till vid habiliterings-ridning.
Bor på landet och ägnar mycket tid i trädgården när jag inte jobbar. Är även en hyfsat duktig violinist och är med i kammarorkestern Cappella Lunden-sis. Eftersom jag har jättemycket tid över ägnar jag kvarvarande tid åt att måla.
Vicky LaFlamme
ledamot
La Flamme arkitekter
Arkitekt och tillgänglighetssakkunnig sedan 2016. Driver egen verksamhet LAFLAMME arkitekter sedan 2017 där jag huvudsakligen arbetar med tillgänglighetsfrågor. När jag inte jobbar umgås jag med familj och vänner och besöker mitt sommarhus i Östergötland.
Edita Hasanagic´
Suppleant
ÅWL Arkitekter AB, Arkitekt SAR/MSA, Dipl.ing.arh
Certifierad sakkunnig av tillgänglighet sen 2016. Jobbar mest med bostäder, nybyggnad och ombyggnad.
Bor i Skälby utanför Stockholm. Stora intressen utanför jobbet är odling, matlagning, resor och teater.
Elisabeth Lundgren
Suppleant
Advantum Arkitekter AB, Arkitekt SAR/MSA
Egen verksamhet sedan 2015. Har jobbat med tillgänglighet sedan 2008, certifierad sakkunnig av tillgänglighet 2015 och jobbar huvudsakligen med tillgänglighetsuppdrag.
Fritiden går åt till fotografering, husbygge, båtbygge och att hålla ordning på saker och ting.