Johan Karlström
Ordförande
Arkitekt i grunden som är svag för historiska lämningar med gammal sten, långdragna brödbak och trappor.
Har jobbat med tillgänglighetsfrågor sedan 2005, certifierad sedan 2010.
Var med i sällskapet som initierade TILRF, styrelseledamot 2017-2018.
Har egen verksamhet sedan 2017, Tillark AB, med focus på tillgänglighet.
I grund och botten är jag en anhängare av att alla ska kunna läsa sig till krav enligt gällande regelverk.
Jag tror att vi som sakkunniga kommer ha en allt viktigare roll ju mer avskalat regelverket blir.
TILRF ska verka för tydligare regelverk och klara besked. När det saknas råd, anvisningar och riktlinjer måste sakkunniga ta mer plats i byggprocessen.
Metodiskt och professionellt ska TILRF fylla luckorna från lagrum till fysisk tillgänglighet.
Linn Engman
Styrelseledamot (Ett år kvar)
Archus, Byggnadsingejör
Arbetat som Byggnadsingenjör sedan 2010, TIL-cert sedan 2016 och nyligen omcertifierad. Arbetar på Archus som medverkande och handläggande projektör
utöver de TIL-projekt jag tar mig an. Både som projektör och TIL arbetar jag främst (men inte bara) med bostäder. Är stationerad på Västerås-kontoret i första hand.
Intresset för den fysiska tillgängligheten väcktes hos mig lite extra under åren jag studerade och samtidigt jobbade extra inom hemtjänst men också på boende för ungdomar med NPF-diagnoser, vilket senare gjorde att jag ställde in mig på att certifiera mig för att få jobba mera med dessa delar.
Utanför arbetet är mina intressen spretiga och varierande kreativa. Lyssnar på väldigt mycket böcker, stickar och virkar en del, syr när jag får lust. Min sambo och jag luftar oss gärna i något naturreservat på foto-utflykt med familj och vänner, eller cyklandes på någon landsväg. Om vintern tillåter tröttar jag gärna ut mig med skidåkning på längden eller utförs.
Vicky LaFlamme
Styrelseledamot (Ett år kvar)
La Flamme arkitekter
Arkitekt och tillgänglighetssakkunnig sedan 2016. Driver egen verksamhet LAFLAMME arkitekter sedan 2017 där jag huvudsakligen arbetar med tillgänglighetsfrågor. När jag inte jobbar umgås jag med familj och vänner och besöker mitt sommarhus i Östergötland.
Elin Jönsson
Styrelseledamot (nyval, två år)
Skanska, byggnadsutformare/projektör. Har arbetat med arkitektprojektering sedan 2018, med en bakgrund som byggnadsutformare och bygglovshandläggare.
I min roll som bygglovshandläggare väcktes intresset för just tillgänglighetsfrågor och när jag sen började projektera såg jag hur mycket jag kunde vara med och påverka.
Bor på en skogsgård i Småland med familj och djur. Och när jag inte jobbar spenderar jag tiden i skogen eller trädgården.
Mellan skogen, trädgården och barnen hinner jag emellanåt även både koka sylt och göra surkål på sådant vi plockat i trädgården.
Per Jameson
Styrelseledamot (Nyval, två år)
JamesON AB, Byggnadsingenjör
Driver eget som frilansande projekt-ledare sedan 1996 med politisk påverkan och affärsutveckling. Sedan 2008 jobbat mer och mer med till-gänglighet. Har spelat rullstolsbasket i landslag och är specialintresserad av sportanläggningar. Favoritprojekt Stadium Basket-Arena där vi gjorde dörrarna och duscharna extra höga :-). Bor med sambo och barn i Getå, Kolmården. Är aktiv politiker i Region Östergötland, ledamot i fullmäktige, Regionstyrelse, vice ordf Ägarberedning.
Monika Albertsson
Styrelseledamot (fyllnadsval ett år)
Sweco, Arkitekt SAR/MSA
certifierad sakkunnig av tillgänglighet sen 2010.
Har haft utredningsuppdrag åt Boverket. Håller regelbundet utbildningar i tillgänglighet, bland annat för personer som vill certifiera sig. Bloggare på Sveriges Arkitekters hemsida och Samhällsbyggarbloggen om tillgänglighetsfrågor. Sitter i den SIS-kommitté som arbetar med förnyelsen av bostadsstandarden SS 91 42 21:2006 och SS 91 42 22:2006.
Linda Östbro
Styrelseledamot (nyval, två år)
Arkitektur Loci AB, Arkitekt SAR/MSA. Certifierad sakkunnig av tillgänglighet sedan 2012. Jag driver sedan 2023 eget företag, men har jobbat på flera kontor i Stockholm, Luleå och i Örebro. Jag har främst jobbat som projekterande arkitekt men har parallellt med det tagit uppdrag som sakkunnig. Att certifiera sig till sakkunnig var för mig ett utmärkt sätt att bli en vassare och mer kunnig arkitekt!
Jag trivs allra bäst när jag får samarbeta med andra projektörer och aktörer, och har därför även uppdrag som projekteringsledare. Gemensam problemlösning är det roligaste som finns! När jag inte ägnar mig åt mina uppdrag umgås jag med min son och mina vänner, allra helst på mitt landställe mitt i skogen i södra Närke.
Alexandra Lundberg Santacruz
Suppleant (nyval, två år)
Arkitekt från LTH Master in Architecture 2003-2008.
Post Master in Urban design 2013-2015 Kungliga Konst Högskolan i Stockholm.
TIL3 kiwa Inspecta 7576.
Jag jobbar på den tyska konsultbolaget Drees & Sommer som Head of Real Estate Advisory i Stockholm.
Edita Hasanagic´
Suppleant (ett år kvar)
ÅWL Arkitekter AB, Arkitekt SAR/MSA, Dipl.ing.arh
Certifierad sakkunnig av tillgänglighet sen 2016. Jobbar mest med bostäder, nybyggnad och ombyggnad.
Bor i Skälby utanför Stockholm. Stora intressen utanför jobbet är odling, matlagning, resor och teater.
Åsa Essen Wiking
Revisorsuppleant (nyval)
Arkitekt SAR/MSA, KKH-R. Certifierad sakkunnig i tillgänglighet sedan 2023. Jag har arbetat som arkitekt sedan 2000 med alla typer av projekt och är särskilt intresserad av att driva frågor rörande tillgänglighet vid ombyggnad. Både avseende kulturhistoriskt värdefulla byggnader men kanske framför allt vid ombyggnad och förvaltning av hela byggnadsbeståndet. Branschen behöver ställa om till ett mer cirkulärt byggande och bevarande och det ställer krav på regelverket kring tillgänglighet för alla. På min fritid tycker jag om att ägna mig åt odling, trädgård och matlagning. Men mest av allt tycker jag om att vara ute med mina två västgötaspetsar. Jag bor i huvudsakligen i Stockholm men jobbar oftare och oftare från vårt gamla hus på Hammarö utanför Karlstad.
Alexander Trimboli, Revisorssuppleant (omval)